čtvrtek 7. dubna 2011

DDT ověřování 1

Říkejme tomu zkušební manévr u DDT (datový digitalizační terminál). Na školu přišel itinerář ověřování - i s přílohou má 45 stran. Ověřování na naší škole začne zítra.
Dnes přišla vyděšená kolegyně, která bude na jiném gymnáziu "hrát" roli školního maturitního komisaře, že jí přišlo v mailu, že jsme neodeslali nějaký důležitý papír nutný k výkonu její funkce. V záznamech o poště jsme dohledali, že papír jsme poslali 25. února. No, ale vzhledem k tomu, že dáma z Cermatu, která mail psala, ho posílala dalším cca 250 komisařům (rozuměj na 250 škol!!), chyba nebude na naší straně. Protože jsem chtěla celou věc ještě ověřit telefonicky, volala jsme na infolinku do Cermatu. Bohužel jsem ale zapomněla, že dnes bylo zahájeno dokumentové ověřování ve Středočeském a Jihočeském kraji. Linka neustále obsazená, sice komfort volání se velmi zlepšil, protože od minulého týdne pouští do sluchátka hudbu, ale po 1 minutě vyzvánění mě stejně vždycky odpojili. Vysledek - dovolat se mi nepodařilo.
Chtěla jsem kolegyni uklidnit, tedy jí ukázat v internetovém systému pro maturity, že určitě má vše v pořádku. Po úspěšném přihlášení, které je mimochodem složitější než přihlášení do internetového bankovnictví, celý systém zamrzl a zkolaboval. Aha, dnes vlastně ověřují střední a jižní Čechy. No nic, až se bude přihlašovat celá republika najednou, tak to určitě pošlape jako hodinky. Mě bohužel celá výše popsaná procedura stála asi 1 hodinu času. 

5 komentářů:

  1. Podobné humorné historky z natáčení.. tedy z organizace celostátních akcí, by vydaly na knihu; z poslední doby např. Sčítání lidu, kterého jsem se přes svůj ideový odpor k celé věci měl tu čest zúčastnit. Potud mě nic nešokovalo. Ale co se týče "spolehlivosti" distribuovaného systému na zpracování a správu, kterou jste popsala, tak to mě zvedá ze židle. V dnešní době to totiž už dávno není otázkou techniky nebo dostupnosti softwareového řešení na základní úrovni - je to jen nedostatkem vynaložených prostředků, vulgo se opět šetřilo na nepravých místech. A s takto nepřipraveným a domršeným systémem se v okamžik jeho slavné premiéry může stát lecco, takže pokud bych chtěl na místě lektora zajistit, aby mí svěřenci měli alespoň nějakou maturitu, pak bych, řečeno s lehkou nadsázkou, v tichosti zalovil v materiálech z minulých let.

    S přáním pevných nervů,
    Vilém Ř.

    OdpovědětVymazat
  2. Přílohy tvořily dvě třetiny a itinerář byl napsán tak polopaticky, že při vhodné redakci by zabral asi 6 stránek (pro jistotu bylo všechno vysvětleno několikrát).

    OdpovědětVymazat
  3. To anonymní:
    Jistě, pokud se někdo denodenně pohybuje v prostředí digitálního datového terminálu, pokud ví, co znamenají všechny zkratky (kterými se nová maturita jen hemží), pokud celý svůj pracovní čas věnuje tomu, že se snaží proniknout do organizačních tajů státní maturity, pak mu jistě mohou všechny dokumenty, kterými nás Cermat zásobuje připadat jako naprosto jasné instrukce. Pokud ovšem člověk normálně učí (jako dosud), k tomu dělá spoustu jiných aktivit se studenty (jako dosud), pročítá a vyřizuje maily od všech horních i dolních orgánů, vyřizuje administrativu spojenou s přijímačkami na školu, s přihláškami studentů k maturitě atd., atd., pak je prostě každá nejasnost v itineráři velký problém. Školy prostě nežijí pouze maturitami a ani snad proboha tady nejsou od toho. Cermat se ale chová, jakoby nic jiného na světě než maturity neexistovalo.

    OdpovědětVymazat
  4. Mnozí určitě doufáme, že ten blbinec klekne.
    A jestli to bude kvůli skenerům, testům ČJL či systému...jen se nenechat zavřít a poslat studenty do života. VŠ si je přeberou. Češtinářka Veronika

    OdpovědětVymazat
  5. úvěrová společnost, která mi poskytuje půjčku ve výši 5 000 000,00 USD, když ostatní investoři půjčky zanedbali moji nabídku, ale pan benjamin lee mi poskytl úspěšnou půjčku. Jsou přímo zapojeni do financování půjček a projektů z hlediska investic. poskytují finanční řešení společnostem a jednotlivcům, kteří hledají přístup k fondům kapitálových trhů, mohou vám pomoci financovat váš projekt nebo rozšířit vaše podnikání .. e-mailový kontakt :::: také 247officedept@gmail.com nebo napište na číslo whatsapp na + 1- ( 989-394-3740)

    OdpovědětVymazat